Hammasimplantin ja täyskeraamisen
hammaskruunun yhdistelmän tekeminen

Esteettisesti paras ratkaisu puuttuvan hampaan korvaamiseksi on täyskeraaminen hammaskruunu yhdistettynä hammasimplanttiin. Katso seuraavia vaiheita ja lue, miten voit saada hammasimplantin ja täyskeraamisen hammaskruunun yhdistelmän avulla kauniin uuden hymyn. Jos sinulla on kysymyksiä, suosittelemme, että keskustelet niistä hammaslääkärisi kanssa.

Tutkimus

Ensimmäinen vaihe on nykytilanteen selvittäminen ja sinulle sopivista ratkaisuista keskusteleminen hammaslääkärin vastaanotolla. Ensimmäinen vaihe uusien hampaiden hankkimiseksi on nykytilanteen selvittäminen hammaslääkärin vastaanotolla. Tutkimuksen aikana hammaslääkärisi voi antaa sinulle mahdollisuuden valita, asennetaanko hammasimplanttisi perinteisellä menetelmällä vai aivan uudella ohjatulla menetelmällä.

Preparointi

Toinen vaihe on valmisteluvaihe, jossa hammaslääkärisi suunnittelee prosessin seuraavat vaiheet. Silloin hammaslääkärisi selvittää, miten hammasimplanttisi kannattaa asentaa.

Perinteinen prosessi:
Perinteisessä prosessissa hammaslääkärisi ottaa röntgenkuvia selvittääkseen leukaluusi rakenteen ja määrittää hammasimplantin sopivan asennuskohdan. Hammaslääkärisi ottaa usein jäljennöksen nykyisistä hampaistasi ja leuastasi.

Ohjattu menetelmä:
Ohjatussa menetelmässä hammaslääkärisi suunnittelee ennalta koko toimenpiteen leukaluustasi otetun tietokonetomografiakuvan (TT) tai mallin avulla. Hammasimplantti asetetaan paikalleen tähystyskirurgian avulla. Tämä potilasystävällinen tekniikka lyhentää paranemisaikaa, jonka perinteinen prosessi yleensä vaatii, sekä vähentää ompeleiden tarvetta ja poistaa valtaosan turvotuksesta ja epämiellyttävästä tunteesta, joka syntyy, kun hammasimplantit asetetaan paikalleen perinteisillä menetelmillä.

Implantti

Tässä vaiheessa hammaslääkärisi asentaa hammasimplantin leukaasi.

Perinteinen menetelmä:

  • Saat paikallispuudutuksen
  • Hammaslääkärisi asettaa hammasimplanttisi paikalleen
  • Hammaslääkärisi asettaa hammasimplanttiin väliaikaisen hampaan, jotta pystyt syömään paranemisaikana
  • Samalla hammaslääkärisi saattaa tehdä jäljennöksen, jonka perusteella lopullinen hammas valmistetaan

Ohjattu tähystyskirurginen menetelmä:

  • Saat paikallispuudutuksen
  • Hammaslääkärisi asettaa hammasimplanttisi paikalleen kirurgisen ohjaimen ja tähystyskirurgisten menetelmien avulla

Kun hammasimplantti on asetettu paikalleen, hammaslääkärisi asettaa väliaikaisen hampaan ja tekee jäljennöksen lopullisen täyskeraamisen hammaskruunun valmistamista varten.

Hymy

Menet vielä kerran hammaslääkäriin ja lopullinen hammas asennetaan paikalleen. Lähdet kotiin kasvoillasi kaunis uusi hymy.

Perinteinen menetelmä:
Kun hammaslääkärisi on todennut, että ikenesi ovat parantuneet riittävästi, joudut menemään uudelleen vastaanotolle lopullisen hampaan sovittamista ja kiinnittämistä varten. Hammaslääkärisi varmistaa, että purenta on oikea ja että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Ohjattu prosessi:
Menet uudelleen hammaslääkäriin ja sinulle tehty täyskeraaminen kruunu sovitetaan paikalleen.